Refurbishment

Forestry Coffs Harbour

  • YEAR : 2018
  • LOCATION : Sydney
  • SIZE : 200 sqm
  • CLIENT : Forestry Coffs Harbour

CHALLENGE:

Having sites in both Dee Why and Cremorne our client came to Insight with a vision to open a new Physio clinic in the centre of Sydney. Having already chosen a site in the centre of the Barangaroo precinct Insight were faced with the challenge of designing a space that achieves a 5 – star green rating. The site was concrete shell, with varying ceiling heights and a small floor plate to design within.

SOLUTION:

A new state of the art facility that opened in July 2017, located in the heart of the Barangaroo precinct offering a range of remedial services to people working and living in and around the area. With the careful section of furniture, textiles, equipment & use of sustainable building materials the fit-out achieved a 5 star green star rating.

RESULTS:

The design resulted in a warm and inviting reception/waiting area, featuring a curved reception desk and banquette seating for patients. A relaxed and modern atmosphere was achieved through the use sustainable finishes and materials. Plywood has been featured throughout, a sustainable material that was chosen to create a contemporary look and also to achieve the 5 – star green rating.  A plywood feature screen creates a sense of openness within the internal waiting area & slatted plywood ceiling above is a key design element that compliments the interior.

Adjacent the reception/waiting area there is 1 consulting room and down the long corridor there are another 5 consulting rooms, all offering a range of services which include Orthopaedics, Sports medicine, Physiotherapy, Podiatry.

At the end of the corridor there is a hand wash basin and an additional room solely dedicated to massage therapy & remedial/sports massage. There is a tea room for staff & patients, along with a start of the art gym devoted to Exercise Physiology with full height windows and views over the Barangaroo precinct. Bold large scale graphics where installed on the front of each consulting room to achieve a level of privacy and create visual interest as you walk down the corridor.

YEAR

2018

LOCATION

Sydney

SIZE

200 sqm

CLIENT

Forestry Coffs Harbour

SHARE PROJECT